Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Scheldekwartier

Gevels geplaatst van woningen Broederband in Scheldekwartier

Gepubliceerd op 19 februari 2021
Gevel plaatsen woningen Broederband

De realisatie van de 21 nieuwbouwwoningen in het project Broederband in het Scheldekwartier gaat vlot!
Waar de bouw begin december 2021 begon, worden nu de gevels al op de casco’s geplaatst. De heren E. Souren van Fijn Wonen en M. Boersen van Credit Linked Beheer, troffen elkaar op de bouwplaats om de voortgang met eigen ogen te bekijken. Credit Linked Beheer is de beheerder van het Ecowoningen Fonds waarvoor deze vrije sector huurwoningen worden gebouwd.

Een casco in 1 dag

Hoe het kan dat de bouw van deze woningen zo rap gaat? Door de bouwen-in-één-dag methode die Fijn Wonen toepast. De woningen (in dit geval het '301-woningtype') bestaan uit 2 lagen met een kap, komen via kant-en-klare elementen uit de fabriek naar de bouwplaats en kunnen hierdoor in een snel tempo in elkaar gezet worden. Op deze manier kan er een casco binnen 1 dag staan, wind- en waterdicht en inclusief sanitair en installaties.

Korte periode

"’Het plaatsten van de casco’s is een korte en aaneengesloten intensieve periode op de bouw, waarbij we natuurlijk wel afhankelijk zijn van het weer op dat moment. Omdat Vlissingen vrijwel direct aan de zee ligt, is het een uitdaging om de gang er in te houden en ondervinden we regelmatig last van de harde wind" vertelt de heer Souren, hoofduitvoerder op de bouwplaats. ‘"Maar ondanks weer en wind, bouwen we natuurlijk gewoon door en hopen we de woningen voor de zomer af te leveren."

Duurzaam huren in Zeeland

Dat de woningen van Fijn Wonen duurzaam zijn, is nog maar één van de voordelen waarom Credit Linked Beheer voor deze partij heeft gekozen. Want naast duurzaam, zijn de woningen ook energiezuinig, toekomstbestendig en passen deze goed bij de door hen beoogde brede doelgroep.
De heer M. Boersen, projectmanager vastgoed bij Credit Linked Beheer: "We investeren het liefst in duurzame nieuwbouwprojecten met een beleggingshorizon van 10 jaar. Dit is niet alleen voor ons veel waard, maar ook voor huurders die hier een lange tijd op hun gemak kunnen wonen." Naast dit project in het Scheldekwartier waarvan in korte tijd al 7 woningen zijn verhuurd, beheren zij nog meer projecten in Zeeland.

Voor al deze moderne nieuwe woningen geldt dat wij slagen in een vlotte verhuur aan tevreden bewoners, die er met veel plezier een langere periode blijven wonen.