Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Scheldekwartier

Inloopbijeenkomst 4 februari 2019 over Bestemmingsplan Stadshaven

Gepubliceerd op 5 februari 2019
Impressie Scheldekwartier

Op maandag 4 februari 2019 organiseerde de gemeente een inloopbijeenkomst in het stadhuis over het ontwerpbestemmingsplan 'Stadshaven, Scheldekwartier' georganiseerd. Het ontwerpbestemmingsplan maakt het mogelijk om in het Dok van Perry een aantrekkelijk maritiem programma te ontwikkelen.

  • Met ligplaatsen voor jachten bij de woningen, voor passanten én cultuurhistorische schepen als de hoogaars (een zeilschip dat veel werd gebruikt in de Zeeuwse visserij);
  • In het gerestaureerde Dok mag een museumschip aanleggen. Net buiten het Dok in het Kanaal door Walcheren, is ruimte voor het aanmeren van riviercruiseschepen;
  • De Basaltkade biedt tijdelijke aanlegplaatsen voor bijvoorbeeld rondvaartboten en charterschepen. Ook zijn er afmeervoorzieningen voor beroeps- en dienstvaartuigen en is er ruimte voor de watertaxi die tussen het station en het Scheldekwartier vaart.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende bijlagen, het ontwerpbesluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan en tot het niet vaststellen van een grondexploitatieplan liggen in de periode 7 februari-20 maart 2019 voor een ieder ter inzage in het stadhuis in Vlissingen.

Raadplegen bestemmingsplan

De stukken van het ontwerpbestemmingsplan kunt u digitaal te raadplegen op de wettelijk verplicht gestelde website www.ruimtelijkeplannen.nl. De meest eenvoudige wijze van raadplegen is het aanklikken van de knop 'Plannen zoeken', vervolgens het tabblad Plannaam of -nummer selecteren en daar invullen 'NL.IMRO.0718.BPSN07-ON01'.

Zienswijze

In de periode 7 februari-20 maart 2019 kan een ieder zienswijzen indienen bij de gemeenteraad tegen het ontwerp van het bestemmingsplan. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met mevr. E. Jasperse. Telefonisch bereikbaar via (0118) 48 73 67 en per e-mail via ejasperse@vlissingen.nl.

Zie voor meer informatie de projectpagina.