Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Scheldekwartier

Vlog Scheldekwartier 1 februari 2019

Gepubliceerd op 1 februari 2019
Wethouder de Jonge en de e-mobility auto
Wethouder de Jonge en een auto van e-mobilitypark.nl

In zijn vlogs neemt wethouder J. de Jonge u mee in de ontwikkelingen en activiteiten die in en rondom het Scheldekwartier plaatsvinden.
Wethouder de Jonge: "Op het gebied van automobiliteit gaat de komende jaren veel veranderen. Twee belangrijke trends die deze verandering stimuleren zijn het terugdringen van de CO2-uitstoot en de trend dat veel mensen om allerlei redenen minder hechten aan bezit, maar des te meer aan een duurzaam gebruik van goederen. Bij deze trends past de groei van het gebruik van elektrische leenauto’s. Waarom nog een 2e auto 'voor het gemak', als je tegen een fractie van de eigen kosten gebruik kunt maken van een deelauto die in de buurt beschikbaar is?"

E-Mobility Park

"De gemeente Vlissingen maakt sinds deze week voor een deel van de dienstreizen gebruik van de diensten van e-mobilitypark.nl op de Kenniswerf. De Kenniswerf ligt op loopafstand van het Scheldekwartier. Voor mij aanleiding genoeg om met Sjoerd de Jongh van deze organisatie met een elektrische auto een ritje te maken van de Kenniswerf naar de parkeerplaats aan de De Willem Ruysstraat.
Het verhaal van Sjoerd heeft mij in ieder geval verder aan het denken gezet over het gewijzigde autogebruik in de toekomst en de invloed van deze verwachte ontwikkeling op de inrichting van onze stad en onze wijken. Wellicht prikkelt deze vlog ook uw fantasie over de toekomst van het individuele én openbare vervoer. Uw vragen en opmerkingen over dit onderwerp én over andere aspecten in het Scheldekwartier kunt u bij mij kwijt via sec@vlissingen.nl."

Overzicht vlogs

Alle filmpjes vindt u op de pagina Vlog wethouder de Jonge.