Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Scheldekwartier

Top jaar voor het Scheldekwartier!

Gepubliceerd op 18 december 2020
Uitzicht over Het Dok in het Scheldekwartier
Uitzicht over Het Dok

Ondanks de problemen met corona, is 2020 voor het Scheldekwartier een top jaar geweest. Alleen de start verkoop van de hotelkamers in de Timmerfabriek is even kort uitgesteld.
Gelukkig is het daarbij gebleven en inmiddels zijn de hotelkamers in de verkoop en is er gestart met de verbouwing tot een 4 sterren hotel. Een schitterend resultaat na jaren van voorbereiding.

Woningen opgeleverd in Scheldekwartier

Een heuglijk feit is ook de oplevering van 90 woningen in de plannen Ketelmakerij en De Vesting. Deze woningen zijn inmiddels bewoond, we zijn blij met de nieuwe bewoners en hopen dat ze veel leefplezier zullen hebben. Aan 60 woningen in deze projecten wordt nog gewerkt, die zullen in 2021 worden afgerond.
Als u nog een woning wilt kopen moet u snel zijn. Er is er namelijk nog maar één woning te koop in De Vesting. Opvallend in deze projecten is het grote aandeel kopers van buiten de provincie: in De Vesting 20 procent in de Ketelmakerij zelfs 30 procent!

Start bouw Hofjes en Broederband

In 2020 is ook gestart met de bouw van de plannen de Hofjes (24 sociale huurwoningen) en de 1e fase van de Broederband (21 vrije sector huurwoningen). De planning is dat deze plannen in het voorjaar van 2021 opgeleverd worden.
Tenslotte is gestart met het grootste en meest ingewikkelde woningbouwproject de Kop van het Dok. In de maximaal 54 meter hoge torens komt een mix van 180 koop- en huurwoningen. Inmiddels zijn de lussen voor bodemwarmte en de funderingspalen geplaatst. De bouw van de torens, die onderdeel worden van zorgcentrum Scheldehof zal nog een kleine 2 jaar duren. Er zijn nog circa 20 woningen te koop.

Scheldewijk bouwrijp gemaakt

In 2020 is ook het bouwrijp maken van de Scheldewijk afgerond. Maar liefst 16 kilometer leiding is verwijderd, de bodem is op een klein stukje na gesaneerd, explosievenonderzoek is verricht, wegen en riolen zijn aangelegd. Het terrein is helemaal klaar om bebouwd en bewoond te worden!

Nieuwe projecten Scheldekwartier

Vanwege de grote vraag naar woningen, is de voorbereiding van een aantal nieuwe plots gestart in het Scheldekwartier. Het betreft dan met name Broederband fase 2, Singel Noorden verschillende projecten in de Scheldewerf. In totaal gaat het in deze plannen om 360 huur-, koop- en recreatiewoningen.
De verkoop van de appartementen en penthouses van C-Dock zijn in oktober 2020 al gestart. Ook het project ZeelandToren is nog bezig met de voorbereidingen.

Aanleg nieuwe Dokbrug

2020 heeft ook in het teken gestaan van de bouw van de nieuwe Dokbrug. Inmiddels is de bouw zover gevorderd dat de plaatsing volgens schema in januari 2021 plaats gaat vinden.
Na aanleg van de aan- en afvoerwegen (gaat in januari 2021 van start), zal de brug in mei 2021 in werking gesteld worden.

Oplevering kades

In september 2020 zijn de kades rondom voornamelijk Het Dok opgeleverd. Jarenlang heeft het kadeherstel stukje bij beetje plaatsgevonden. In 2020 is dit meest ingewikkelde en duurste deelproject afgerond.
Een heel klein stukje is nog niet klaar. Dat betreft een aantal meters onder de huidige Dokbrug. Dit kan pas als de nieuwe brug gereed is en de huidige brug is verwijderd.

2020 was voor het Scheldekwartier een top jaar. Wat 2021 gaat brengen? We gaan vol door, de verwachting is dat de hoeveelheid bouwactiviteiten alleen nog maar zal toenemen.