Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Scheldekwartier

Ondertekening koopovereenkomst Dokwerker Scheldekwartier

Gepubliceerd op 22 april 2021
Wethouder De Jonge ondertekent de koopovereenkomst
Wethouder De Jonge ondertekent koopovereenkomst

De gemeente Vlissingen tekende met TEAM Concepts (onderdeel van TEAMforREAL BV uit Goes) op woensdag 21 april 2021 de koopovereenkomst voor de projectlocatie 'Dokwerker' in het Scheldekwartier. Een memorabel moment, waarbij de gemeente Vlissingen en TEAM Concepts de aan- en verkoop van de locatie vastlegden. De ondertekening vond plaats op de 1e verdieping van de naastgelegen Timmerfabriek, met uitzicht op de projectlocatie.
De ontwikkeling van 'De Dokwerker' is inmiddels al in volle gang. De Dokwerker kent een architectuur die naadloos aansluit bij de historisch industriële gebouwen in de directe omgeving in het Scheldekwartier. Het gebouw sluit daarmee perfect aan op de naastgelegen Timmerfabriek.

Ondertekening koopovereenkomst

Namens de gemeente Vlissingen tekende wethouder De Jonge de koopovereenkomst en namens het ontwikkelteam ondertekenden de heren J. Beekman en P. Huges van TEAM Concepts de overeenkomst.
Voor ontwerp en architectuur tekent het befaamde internationaal opererende architectenbureau KCAP met vestigingen in Rotterdam, Zurich en Shanghai. Zij zijn zeer ervaren in het ontwerpen van onderscheidende projecten in stedelijke en (voormalig) industriële en water-gerelateerde omgevingen. De Dokwerker wordt gerealiseerd naast de Timmerfabriek, feitelijk in de oksel waar De Willem Ruysstraat en de weg naar de nieuwe brug samenkomen. Niet geheel toevallig heet deze weg naar de Dokbrug ook Dokwerker.

Uitbreiding van Hotel De Timmerfabriek

In het project worden 58 compacte appartementen gerealiseerd, die verhuurd en geëxploiteerd zullen worden vanuit de hotelorganisatie van Hotel De Timmerfabriek. Hotelier Kloeg Collection zal zich daarbij richten op een combinatie van zakelijke verhuurmarkt (short stay en mid-long stay) én de recreatieve markt.
Onder de noemer 'Timmerfabriek Apartments' vormen de 58 appartementen een perfecte uitbreiding van Hotel De Timmerfabriek.

Nauwkeurige planning

Hotel De Timmerfabriek is momenteel vol in aanbouw en ook op 21 april werd daar het hoogste punt bereikt door het terugplaatsen van ‘het torentje’. Hotel De Timmerfabriek zal rond Pasen 2022 gereed zijn. De bouw van De Dokwerker start eind 2021 en de oplevering zal in de loop van 2022 zijn. In die zin sluit dat naadloos aan op de bouw en oplevering van Hotel De Timmerfabriek.
Half 2021 worden investeerders en relaties in de gelegenheid gesteld om te investeren in dit unieke project. TEAM Concepts ontwikkelt het project in de  ‘joint venture’ Dokwerker Vlissingen BV,  met ontwikkelpartners Bouwgroep Peters BV en AVV Beheer BV uit Middelburg.