Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Scheldekwartier

Werk Weugkade / Albionkade, nieuwsupdate 6 april 2021

Gepubliceerd op 6 april 2021
Impressie Scheldekwartier

Op maandag 8 maart 2021 startte uitvoerder BAM Infra Regionaal Zuid met de herinrichting van de Jan Weugkade/Albionkade.

Nieuwsupdate 6 april 2021

De werkzaamheden aan de Jan Weugkade lopen voorspoedig. De sanering van de ondergrond loopt op zijn einde. De Jan Weugkade en de Touwslager zijn schoon. Een aantal stukken van de kraanbaan is bijna allemaal gesloopt.
We zijn gestart met de rioleringswerkzaamheden in de schone grond. Als deze is aangelegd kunnen de werkzaamheden aan het straatwerk beginnen. Tevens worden de bestaande kraanbanen hersteld.
 

- Oorspronkelijk bericht 4 maart 2021 - 

Werkzaamheden

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd.

Stap 1

Als eerste wordt alle grond gesaneerd rond de oude Machinefabriek in de Touwslager, Jan Weugkade en de Plaatwerkerij. Als dit is uitgevoerd is er een schoon werkterrein om zonder saneringsmaatregelen de riolering aan te leggen. Dit als voorbereiding op de geplande woningbouw rondom de Machinefabriek.

Stap 2

Na de werkzaamheden aan de riolering start uitvoerder Van Kessel met het herstellen van de oude kraanbanen die in het gebied liggen, zodat ze passen in het nieuwe verblijfsgebied rondom het Dok en op de Albionkade. Hierna starten we met het aanbrengen van de verhardingen in de Jan Weugkade.

Planning

In grove lijnen is de planning als volgt.

•    Maart-juli 2021: werkzaamheden Jan Weugkade;
•    September-december 2022: werkzaamheden Albionkade.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Neemt u dan contact op met projectleider de heer R. van Liere van de gemeente. Bereikbaar via telefoonnummer 14 0118.