Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Scheldekwartier

35 huurwoningen aan de Singel Noord in het Scheldekwartier

Gepubliceerd op 14 juli 2021
Ondertekening koopovereenkomst Singel Noord
Ondertekening koopovereenkomst Singel Noord

De gemeente Vlissingen en Studio ZE hebben op 14 juli  2021 de koop- en ontwikkelovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling en realisatie van 35 grondgebonden vrije sector huurwoningen. Deze woningen worden gebouwd aan de noordzijde van de Singel en langs de De Kota Baroestraat in het Scheldekwartier.
In opdracht van Daelmans Vastgoed start DuraVermeer naar verwachting in het 3e kwartaal van 2021 met de realisatie van de 35 woningen.

Koopovereenkomst

De koop- en ontwikkelovereenkomst werd namens de gemeente Vlissingen getekend door wethouder De Jonge en namens Studio ZE door de heren Van Elzakker en Van der Zaken. Studio ZE gaat een koop- en ontwikkelovereenkomst aan voor de ontwikkeling en realisatie van 35 huurwoningen. Deze woningen worden in de vrije verhuur aangeboden.
De vrije huursector is een segment wat de gemeente Vlissingen graag wil versterken en uitbreiden, omdat dit mogelijkheden biedt voor diverse woningzoekenden in de gemeente.

Duurzame huurwoningen

De huurwoningen worden duurzaam en krijgen een hoogwaardige uitstraling, die past bij de historische kenmerken en kwaliteit van het Scheldekwartier. De woningen zijn ruim van opzet en allen voorzien van een eigen parkeerplaats en berging.
Aan de achterzijde grenzen de woningen aan de recent opgeleverde Hofjes en vormen daarmee een mooi samenhangend beeld aan de noordzijde van de Scheldewijk.

Start bouw 3e kwartaal 2021

De gronden zijn al bouwrijp, het bestemmingsplan is vastgesteld en ook de omgevingsvergunning is verkregen. De bouw kan daarom snel starten!
Dura Vermeer start in het 3e kwartaal 2021 met de bouw van de woningen. Verwacht wordt dat de woningen voor de zomervakantie van 2022 door Daelmans Vastgoed opgeleverd worden aan de huurders.