Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Scheldekwartier

De Koperslagerij in de Scheldewijk

Gepubliceerd op 20 december 2022
Impressie De Koperslagerij. Beeld: VOG-l'escaut
Impressie De Koperslagerij. Beeld: VOG-l'escaut

‘De Koperslagerij’ is een ontwikkeling van de Vlissingse Ontwikkel Groep (VOG) en bestaat uit in totaal 82 wooneenheden.

Javastraat

Onderdeel van deze ontwikkeling zijn 14 grondgebonden levensloopbestendige woningen voor l’escaut aan de Javastraat. l’escaut laat de sociale huurwoningen ontwikkelen door de VOG en bouwen door Bouwbedrijf Joziasse. De locatie ligt tussen Willem Ruijsstraat, de Dempostraat, De Insulindestraat en De Singel, in het oostelijk deel van Scheldewijk aan het Kanaal door Walcheren.

Levensloopbestendige woningen

De 14 woningen van l’escaut zijn levensloopbestendig. Dit houdt in dat alle woningen een volledig woonprogramma hebben op de begane grond. Met een hal, toilet, woonkamer, keuken, hoofdslaapkamer en badkamer met 2e toilet. De verdieping is voorzien van een 2e slaapkamer, techniekruimte en een overloop.
Naast een tuin met berging aan de achterzijde, kunnen de bewoners ook genieten van de gezamenlijke buitenruimte aan de voorzijde, het groene autovrije hofje’.

Duurzaam

De woningen passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en worden duurzaam gebouwd. Daardoor leveren ze voor toekomstige bewoners lagere energielasten en een hoog wooncomfort op.
Met de bouw van deze 14 levensloopbestendige woningen wordt de doorstroming van één- en tweepersoons huishoudens vanuit bestaande eengezinswoningen gestimuleerd. l’escaut verwacht de woningen in het 2e kwartaal van 2023 op te leveren aan de nieuwe bewoners.

Verhuur

l’escaut is bezig met het verduurzamen en herontwikkelen van veel woningen. Op dit moment werkt de woningcorporatie samen met bewoners aan de ingrijpende aanpak van de Crocuslaan en omgeving. Om een deel van deze bewoners te kunnen herhuisvesten, worden de 14 woningen aan De Javastraat gereserveerd voor deze bewoners.

Verkoop

De Vlissingse Ontwikkel Groep (VOG) ontwikkelt 68 woonheden in De Koperslagerij, waarvan 10 levensloopbestendige woningen met tuin, 26 woningen met tuin, 8 kadewoningen en 24 appartementen.
De verkoop van deze woonheden is in volle gang. Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.koperslagerij-vlissingen.nl of contact opnemen met de VOG.