Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Scheldekwartier

Duurzame sociale huurwoningen in de Scheldewijk

Gepubliceerd op 15 december 2022
Impressie De Dempo. Foto: l'escaut
Impressie De Dempo. Foto: l'escaut

Woningbouwcorporatie l’escaut bouwt in de komende jaren in totaal 200 sociale huurwoningen in de Scheldewijk.
De huurwoningen worden over verschillende locaties verspreid. De 24 nieuwe huurders van De Hofjes (1e deellocatie) kregen in juni 2021 de sleutel van hun nieuwe woning. Inmiddels is de bouw van De Dempo (2e deellocatie) en De Koperslagerij (3e deellocatie) ook in volle gang.

De Dempo 

De Dempo ligt achter het bestaande complex van l’escaut aan de Van Dishoeckstraat en aan het Dokter Stumphiuspark. l’escaut bouwt hier 80 duurzame sociale huurappartementen voor de doelgroep 55+, geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens.

Planning

In januari 2021 startte l’escaut met de ontwikkelfase van De Dempo. In september 2021 tekende de woningcorporatie een overeenkomst met De Kok Bouwgroep voor de nieuwbouw van De Dempo. De bouw is in het 3e kwartaal van 2022 gestart.
De eerste appartementen worden naar verwachting eind 2023 opgeleverd.

Appartementen

De appartementen passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en zijn duurzaam. Daardoor leveren ze voor toekomstige huurders lagere energielasten en een hoog wooncomfort op.
Het terrein tussen het bestaande complex aan de Van Dishoeckstraat en De Dempo wordt opnieuw ingericht. Zo krijgen beide complexen een gezamenlijk parkeerterrein en (groen)inrichting.