Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Scheldekwartier

De Broederband

Woningbouwplan 'De Broederband'

Voor het deelgebied 'Scheldekwartier Noord' lopen er diverse gesprekken over mogelijk te ontwikkelen locaties. Met Emergo heeft de gemeente een overeenstemming over een locatie aan de Van Dishoeckstraat, gelegen tussen de door te trekken Singel en Verkuijl Quakkelaarstraat.

Woningbouwplan

Voor de hoek Singel en Van Dishoeckstraat heeft de gemeente het woningbouwplan 'De Broederband' ontwikkeld. Het plan omvat 21 √©√©ngezinswoningen en 33 appartementen met parkeren op het binnenterrein, in de middeldure huursector. De √©√©ngezinswoningen worden uitgevoerd als 'nul-op-de-meter' woningen. Ook voor de appartementen wordt gestreefd naar energiezuinige woningen.  

Koop- en ontwikkelovereenkomst

De koop- en ontwikkelovereenkomst voor realisatie van het plan, is op 31 oktober 2017 ondertekend door de gemeente Vlissingen en Van den Bruele Vastgoed BV. De gemeente levert bouwrijpe grond en richt het omliggende openbaar gebied in na realisatie van het plan. Voor de ontwikkeling van de locatie wordt de Singel en de Verkuijl Quakkelaarstraat naar de Scheldewijk doorgetrokken.  

Bouwrijp maken

De voorbereidingen voor het bouwrijp maken zijn gestart, zoals verwijdering van nog aanwezige kabels en leidingen en het verrichten van bodemonderzoek. De start van het bouwrijp maken van de locatie is gepland in het 2e kwartaal van 2018. De planologische procedures worden in de 1e helft van 2018 doorlopen.  

Informatiebijeenkomst 13 december 2017

Op woensdag 13 december organiseert de gemeente een openbare informatiebijeenkomst. U bent van 16.30-19.30 uur van harte welkom in de 'Oude Verbandkamer' aan de De Willem Ruysstraat. Medewerkers van de gemeente en projectontwikkelaar Emergo Begeleiding & Advies zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden.