Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Scheldekwartier

De Vesting

De Vesting

In het noorden van het Scheldekwartier is woningbouwplan “De Vesting” ontwikkeld. Het plan omvat 43 eengezinswoningen met tuin en 3 appartementen. Parkeren vindt plaats op een binnenterrein.

Stedelijke kwaliteit

De Vesting bestaat uit koopwoningen met een stedelijke kwaliteit, uitkijkend op de groene Singel en het centrale park van het Scheldekwartier. De woningen worden gerealiseerd in de middeldure en dure prijsklasse. Het plan wordt ontwikkeld door de Vlissingse Ontwikkelings Groep (VOG). Zij hebben eerder op het Scheldekwartier de 23 woningen langs de De Willem Ruysstraat gebouwd. De koop- en ontwikkelovereenkomst voor realisatie van het plan is op 7 maart 2018 ondertekend door de gemeente Vlissingen en de Vlissingse Ontwikkelings Groep.

Planning

Voor de ontwikkeling van De Vesting worden de Singel en de Verkuijl Quakkelaarstraat naar de Scheldewijk doorgetrokken. De voorbereidingen voor het bouwrijp maken zijn reeds gestart. Zoals verwijdering van nog aanwezige kabels en leidingen en het verrichten van bodemonderzoek.

De planologische procedures worden in de eerste helft van 2018 doorlopen. Medio 2018 organiseren de ontwikkelaar en de gemeente een informatiebijeenkomst om het plan toe te lichten.