Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Scheldekwartier

Dokter Stumphiuspark

Midden in de Scheldewijk komt het Dokter Stumphiuspark te liggen. Centraal gelegen tussen de projecten De Vesting, De Dempo en de Koperslagerij. De aanleg van het park is gestart in het vierde kwartaal van 2021 en omvat 3 verschillende fases.

Dokter Stumphius

Het park is vernoemd naar Dr. J. (Jan) Stumphius (1925 - 1983). Hij was van 1954 tot 1979 bedrijfsarts van de Koninklijke Maatschappij De Schelde in Vlissingen. Hij was een zeer betrokken en voor iedereen toegankelijke arts. Vanuit de oudste bedrijfsgeneeskundige dienst in Nederland deed hij baanbrekend onderzoek naar de schadelijke effecten van asbest op de gezondheid van de werknemers van De Schelde. Dit onderzoek heeft de samenleving blijvend veranderd. 

Aanleg park

Begin november 2021 is er gestart met de aanleg van fase 1 van het Dr. Stumpiuspark. Er wordt begonnen met de aanleg van fase 1. Fase 2 wordt aangelegd nadat het complex `De Dempo` gereed is. Fase 3 wordt gerealiseerd nadat de locatie van het huidige bassin bebouwd is.

De aanleg van het park bevat de volgende onderdelen:

  • Maaiwerkzaamheden
  • Plaatsen (tijdelijke) bouwhekken
  • Graafwerkzaamheden
  • Aanleg looppaden
  • Aanleg en aanplanten van de groenvakken
  • Aanbrengen van verlichting, afvalbakken en zitbank(en) e.d.

Afsluiting weg langs het park

Tijdens de werkzaamheden rijdt er over de weg tussen het park en het bassin/complex De Dempo veel bouwverkeer. Om die reden is er besloten om deze asfaltweg per begin november af te sluiten voor omwonenden.

Hebt u nog vragen?

Dan kunt u het beste contact opnemen met Marco Meur, projectleider gemeente Vlissingen of Jan van Wanrooij, toezichthouder gemeente Vlissingen. U kunt ze bereiken via het algemene nummer van de gemeente Vlissingen: 0118 - 487 000.

 

Downloads
Titel Type Download Lees voor
Schetsontwerp Dokter Stumphiuspark Download Lees voor
Situatieschets park Download Lees voor