Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Scheldekwartier

Evenementen

De komende decennia transformeert het Scheldekwartier in een volwaardig, maritiem stadsdeel. Totdat het Scheldekwartier helemaal klaar is, wordt ingezet op het tijdelijk gebruik van de aanwezige industriële locaties. Zoals de Machinefabriek, Het Dok en de voormalige Verbandkamer van De Schelde. Deze 'Tijdelijke Ordening' kan afhankelijk van de ontwikkelingen in de markt en in het gebied, een periode beslaan van 10 tot 15 jaar.

Unieke locatie

Een tijdelijke invulling zorgt ervoor dat bezoekers en inwoners van Vlissingen het Scheldekwartier als een aantrekkelijk verblijfsgebied en onderdeel van de stad ervaren. Het Scheldekwartier is namelijk een unieke locatie voor grotere evenementen met een maritiem, maar ook ongepolijst en kleurrijk karakter.

Activiteiten

Sail, Vlissingen Maritiem, Groove to Chill, locatietheater, Snuffelmarkten, beurzen, exposities ... Het kan allemaal op het Scheldekwartier! Kijk in de Uitagenda om te zien wat er zoal te doen is in Vlissingen.
De programmering van het cultuurhistorisch erfgoed op het Scheldeterrein biedt mogelijkheden voor commerciële en niet-commerciële functies, cultuur en evenementen en/of combinaties hiervan. Het aantal evenementen en tijdelijke activiteiten rondom cultuurhistorisch en maritiem erfgoed, zal de komende jaren toenemen.

Initiatieven zijn welkom

Goede ideeën en verrassende initiatieven zijn altijd welkom! Neem voor meer informatie of een nieuw initiatief contact op met het projectsecretariaat Scheldekwartier.