Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Scheldekwartier

Evenementen

Het Scheldekwartier transformeert in een volwaardig, maritiem stadsdeel. Totdat het Scheldekwartier helemaal klaar is, wordt ingezet op het tijdelijk gebruik van de aanwezige industriële locaties. Deze 'tijdelijke ordening' kan afhankelijk van de ontwikkelingen in de markt en in het gebied, een periode beslaan van 10 tot 15 jaar.

Unieke locatie

Een tijdelijke invulling zorgt ervoor dat bezoekers en inwoners van Vlissingen het Scheldekwartier als een aantrekkelijk verblijfsgebied en onderdeel van de stad ervaren. Het Scheldekwartier is namelijk een unieke locatie voor grotere evenementen met een maritiem, maar ook ongepolijst en kleurrijk karakter.

Activiteiten

Sail, Vlissingen Maritiem, Kermis, locatietheater, Snuffelmarkten, beurzen, exposities... Het kan allemaal op het Scheldekwartier! 
De programmering van het cultuurhistorisch erfgoed op het Scheldeterrein biedt mogelijkheden voor commerciële en niet-commerciële functies, cultuur en evenementen en/of combinaties hiervan. Het aantal evenementen en tijdelijke activiteiten zal de komende jaren naar verwachting toenemen.

Initiatieven zijn welkom

Goede ideeën en verrassende initiatieven zijn altijd welkom! Neem voor meer informatie of een nieuw initiatief contact op met het projectsecretariaat Scheldekwartier.