Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Scheldekwartier

Timmerfabriek

Timmerfabriek

Met de restauratie van de monumentale Timmerfabriek is een ware trekker voor het gebied gerealiseerd. De evenementen die er georganiseerd worden, worden druk bezocht. Van dancefeest tot expositie. Van beursvloer tot restaurant. Van haringparty tot fotoreportage. Zie de agenda van de Timmerfabriek voor de meest recente activiteiten op deze locatie.          

Herbestemming

Er zijn nog weleens vragen/onduidelijkheden over de herbestemming van de Timmerfabriek en de ontvangen subsidies. Daarom nog even een korte uitleg over de ontvangen kanjersubsidie en de besteding ervan.
De gemeente Vlissingen heeft voor de restauratie van de Timmerfabriek ooit een voorlopige toekenning ontvangen van € 3,4 miljoen. Dit is 70% van de geraamde restauratiekosten. BOEi heeft vervolgens verschillende deelopdrachten (betonreparatie, stalen kozijnen, dak en coördinatie) aanbesteed, waardoor de restauratiekosten aanmerkelijk lager werden dan geraamd.

Definitieve subsidie

De definitieve subsidie is na gereedmelding vastgesteld op € 2,9 miljoen. Aan deze definitieve vaststelling zijn geen voorwaarden over herbestemming verbonden. Gemeente Vlissingen is dus geen subsidie misgelopen, maar heeft dankzij de aanbesteding aanzienlijk minder kosten gemaakt. Wij gaan ervan uit dat dit uw vragen over de subsidieverstrekking en de besteding Timmerfabriek beantwoordt. Overige vragen/opmerkingen kunt u mailen naar scheldekwartier@vlissingen.nl.