Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Scheldekwartier

Ketelmakerij

Ketelmakerij

De gemeente Vlissingen heeft in september 2016 overeenstemming bereikt met VolkerWessels Vastgoed over de bouw van 86 woningen op het Scheldekwartier. De woningen komen te staan tussen parkeergarage Scheldeplein en de Machinefabriek, langs Het Dok en De Willem Ruysstraat. De Ketelmakerij is vernoemd naar de Ketelmakerij die vroeger op dezelfde locatie heeft gestaan.

Nieuwbouw

Het akkoord betreft de bouw van 86 koopwoningen. De komende jaren zullen er 14 royale kadewoningen, 43 robuuste eengezinswoningen, 26 appartementen met ruime balkons aan het water, 2 woon- werkunits en 1 bijzondere stadswoning worden gerealiseerd. In juni 2018 is de 1e fase van dit project in de verkoop gegaan.

Voorbereidende werkzaamheden Ketelmakerij

De voorbereidingen om in 2019 te kunnen starten met bouwen, zijn in volle gang. Eind 2017 zijn op de locatie een aantal proefsleuven gegraven. Daardoor is er beter inzicht gekregen in de mate waarin nog oude funderingsresten in de bovenlaag van de bodem (eerste 2 meter onder maaiveld) aanwezig waren. Die resten zijn toen verwijderd. Er wordt hard gewerkt om het terrein bouwrijp te maken.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd in het nieuwbouwplan van VolkerWessels? Wilt u ook wonen aan Het Dok en gelijk de stad in kunnen lopen voor een boodschap? Dat kan! Vul het interesseformulier in of geef u interesse door op de projectpagina van de Ketelmakerij en wij houden u op de hoogte van de vorderingen!