Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Scheldekwartier

Kop van Dok

De gemeente Vlissingen heeft een overeenstemming met WVO zorg en Novaform B.V. over de locatie Kop van het Dok, gelegen tussen de helling en de Scheldegarage. WVO Zorg gaat op deze plek 182 woningen bouwen. Afspraak is dat de gemeente de locatie bouwrijp oplevert. Er wordt samengewerkt aan de parkeeroplossing, de inrichting van de openbare ruimte en de funderingsconstructie.
Burgemeester B. van den Tillaar en de voorzitter van de raad van bestuur van WVO Zorg de heer J. de Graaf, ondertekenden op 18 juli 2018 de koop- en samenwerkingsovereenkomst.

Wonen met uitzicht op Dok en binnenstad

De 'Kop van het Dok' ligt in het verlengde van de voormalige scheepshelling en de parkeergarage Scheldeplein. WVO Zorg gaat 83 sociale huurappartementen, 63 koopappartementen en 36 huurappartementen realiseren. Het complex krijgt 3 woontorens op een woonlaag van 3 verdiepingen.
De woningen krijgen een uniek uitzicht over het Dok, de Westerschelde en de binnenstad. De toekomstige bewoners kunnen een parkeerplaats huren in parkeergarage 'Scheldeplein', die met een vaste loopbrug bereikbaar zal zijn. In de garage worden 2 dekken gereserveerd.

Faciliteiten van woonzorgcentrum Scheldehof

Er wordt ook een loopbrug gebouwd tussen het nieuwe complex en de Zware Plaatwerkerij, waar het woonzorgcentrum Scheldehof is gevestigd. Toekomstige bewoners van het complex kunnen gebruikmaken van de vele faciliteiten die hier beschikbaar zijn. Tevens kan WVO Zorg specifieke en dagelijkse zorg aan huis leveren.

Planning

  • De bouwplannen worden verder uitgewerkt. Na de zomervakantie organiseren de gemeente Vlissingen en WVO Zorg een inloopbijeenkomst om de plannen toe te lichten;
  • In het najaar van 2018 starten de werkzaamheden om de locatie bouwrijp te maken en start de gemeente de planologische procedure;
  • WVO Zorg wil in 2019 starten met de bouw;
  • Naar verwachting worden de woningen in 2020 opgeleverd. Vervolgens legt de gemeente het openbaar gebied aan.

Ontwikkelvisie

De ontwikkeling past binnen de ontwikkelingsvisie Scheldekwartier. Dit project kan worden gezien als een belangrijke impuls voor de ontwikkeling van de zuidzijde van het Scheldekwartier en het past in de ontwikkelingsfasering rondom de Kop van het Dok. Met aan de ene kant de Zware Plaatwerkerij en aan de andere kant de komende ontwikkeling van VolkerWessels.