Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Scheldekwartier

Kop van het Dok

De gemeente Vlissingen heeft een overeenstemming met WVO zorg over de locatie Kop van het Dok, gelegen tussen de helling en de Scheldegarage. WVO Zorg gaat op deze plek 182 woningen bouwen.
Half 2020 start de bouw van het appartementencomplex, dat naar verwachting half 2022 wordt opgeleverd.

Wonen met uitzicht op Dok en binnenstad

De 'Kop van het Dok' ligt in het verlengde van de voormalige scheepshelling en de parkeergarage Scheldeplein. Het complex krijgt 3 woontorens op een woonlaag van 3 verdiepingen, met daarin een mix van koop- en (sociale)huurappartementen. De woningen krijgen een uniek uitzicht over het Dok, de Westerschelde en de binnenstad.

Parkeergarage

De toekomstige bewoners kunnen een parkeerplaats huren in parkeergarage 'Scheldeplein', die met een vaste loopbrug bereikbaar zal zijn.
Meer informatie over de woningen in het appartementencomplex vindt u op de projectwebsite.

Ontwikkelingsvisie Scheldekwartier

De ontwikkeling past binnen de ontwikkelingsvisie Scheldekwartier. Dit project kan worden gezien als een belangrijke impuls voor de ontwikkeling van de zuidzijde van het Scheldekwartier.
Het past in de ontwikkelingsfasering rondom de Kop van het Dok. Met aan de ene kant de Zware Plaatwerkerij (Scheldehof) en aan de andere kant de komende ontwikkeling van De Ketelmakerij.

Faciliteiten van woonzorgcentrum Scheldehof

De aannemer bouwt een loopbrug tussen het nieuwe complex en de Zware Plaatwerkerij, waar het woonzorgcentrum Scheldehof is gevestigd. Toekomstige bewoners van het complex kunnen gebruikmaken van de faciliteiten die hier beschikbaar zijn. Tevens kan WVO Zorg specifieke en dagelijkse zorg aan huis leveren.

Planning

  • Half 2020 start in opdracht van WVO Zorg bouw van het appartementencomplex. De verwachtte bouwtijd is 2 jaar, met een verwachte oplevering halverwege 2022;
  • Gemeente Vlissingen treft in overleg met WVO Zorg en de betrokken aannemers maatregelen in het openbaar gebied voor de bereikbaarheid en (verkeers)veiligheid;
  • In de periode 10-30 juni 2020 wordt de doorgaande route (Hellingbaan) tijdelijk verlegd. We leggen een tijdelijke toegang aan vanaf de rotonde naar de parkeergarage.

Voorbereiding bouwwerkzaamheden

In juni en juli 2020 voeren we voorbereidende werkzaamheden uit, om na de zomer te starten met de bouw van de Kop van het Dok. Werkzaamheden omvatten het (tijdelijk) gereed maken van het bouwterrein en de omliggende openbare ruimte. Verkeersmaatregelen worden tijdens de bouwperiode regelmatig geƫvalueerd en indien nodig bijgesteld.

Scheepshelling

Het overgrote deel van de scheepshelling (90 meter) is gevuld met zand en vervolgens ingericht als bouwplaats voor de Kop van het Dok. Na de bouw blijft de scheepshelling behouden. Deze zal is overleg met belanghebbenden een passende functie krijgen in het gebied, als een blijvende herinnering aan het verleden.

Downloads
Titel Type Download
Kop_van_het_Dok,_definitief_ontwerp   Download
Kop_van_het_Dok,_bewonersbrief_gemeente_Vlissingen,_10-06-2020   Download
Kop_van_het_Dok,_bewonersbrief_KWS_9-6-2020   Download