Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Scheldekwartier

Kop van het Dok

De gemeente Vlissingen heeft een overeenstemming met WVO zorg getekend over de locatie Kop van het Dok, gelegen tussen de helling en de Scheldegarage. WVO Zorg heeft op deze plek 182 woningen gebouwd.
Half 2020 is de bouw gestart van het appartementencomplex, waarvan de eerste woningen eind 2022 zijn opgeleverd.

Wonen met uitzicht op Dok en binnenstad

De 'Kop van het Dok' ligt in het verlengde van de voormalige scheepshelling en de parkeergarage Scheldeplein. Het complex heeft 3 woontorens op een woonlaag van 3 verdiepingen, met daarin een mix van koop- en (sociale)huurappartementen. De woningen hebben een uniek uitzicht over het Dok, de Westerschelde en de binnenstad.

Parkeergarage

De bewoners kunnen een parkeerplaats huren in parkeergarage 'Scheldeplein', die met een vaste loopbrug bereikbaar is.
Meer informatie over de woningen in het appartementencomplex vindt u op de projectwebsite.

Ontwikkelingsvisie Scheldekwartier

De ontwikkeling past binnen de ontwikkelingsvisie Scheldekwartier. Dit project is een belangrijke impuls voor de ontwikkeling van de zuidzijde van het Scheldekwartier.
Het past in de ontwikkelingsfasering rondom de Kop van het Dok. Met aan de ene kant de Zware Plaatwerkerij (Scheldehof) en aan de andere kant de ontwikkeling van De Ketelmakerij.

Faciliteiten van woonzorgcentrum Scheldehof

Tussen het nieuwe complex en de Zware Plaatwerkerij (waar het woonzorgcentrum Scheldehof is gevestigd)  is een loopbrug gerealiseerd, Bewoners van het complex kunnen gebruikmaken van de faciliteiten die hier beschikbaar zijn. Tevens kan WVO Zorg specifieke en dagelijkse zorg aan huis leveren.

Scheepshelling

Het overgrote deel van de scheepshelling (90 meter) is gevuld met zand en vervolgens ingericht als bouwplaats voor de Kop van het Dok.
Na de bouw blijft de scheepshelling behouden. Deze krijgt in overleg met belanghebbenden een passende functie in het gebied, als een blijvende herinnering aan het verleden.

Downloads
Titel Type Download Lees voor
Kop van het Dok, definitief ontwerp Download Lees voor
Kop van het Dok, bewonersbrief gemeente 10-6-2020 Download Lees voor
Kop van het Dok, bewonersbrief KWS 9-6-2020 Download Lees voor