Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Scheldekwartier

Machinefabriek

In juli 2022 heeft de gemeenteraad toestemming gegeven voor het verhogen van het beschikbare budget voor het casco herstellen van de Machinefabriek. Daarmee werd definitief het sein op groen gezet om de Machinefabriek in de steigers te zetten.
Bouwgroep Peters heeft opdracht gekregen van de gemeente Vlissingen om het casco te herstellen van de voormalige Machinefabriek op het Scheldekwartier.

Werkzaamheden en planning

Vanaf 17 oktober 2022 start Bouwgroep Peters met het inrichten van de bouwplaats en diverse sloopwerkzaamheden. De werkzaamheden lopen tot begin 2024. De werkzaamheden betreffen onder meer:

  • Herstellen metselwerk buitengevels
  • Vernieuwen dak
  • Terugplaatsen en raampartijen aan de zijde van het Dok
  • Interne sloopwerkzaamheden
  • Egaliseren vloeren

Aan- en afvoerroute naar de bouwplaats en werktijden

De aan- en afvoerroute van de bouwplaats loopt vanaf De Willem Ruysstraat via de Dokwerker en de Jan Weugkade. De werkzaamheden worden uitgevoerd op doordeweekse dagen, van maandag tot en met vrijdag, tussen 7:00 in de ochtend en uiterlijk 19:00 uur in de avond. Uitzonderingen hierop kunnen, als het werk en de planning hierom vraagt, mogelijk zijn.

Afsluiting fietspad en verplaatsen toegang parkeerterrein

Het fiets- en voetpad langs De Willem Ruysstraat aan de zijde van de Machinefabriek wordt afgesloten. Hiervoor wordt een omleiding ingesteld. Het afsluiten geldt de hele looptijd van de werkzaamheden en is nodig voor het veilig uit kunnen voeren van de werkzaamheden aan de gevel aan de zijde van het hoofdkantoor van Damen - KSG.
De huidige toegang van het parkeerterrein ‘Willem Ruysstraat’ verplaatst naar een nader te bepalen positie. Dit zal in de komende weken gebeuren.