Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Scheldekwartier

Stadshaven

Nieuwsupdate 1 juli 2021

Deze zomer nog kunnen de 1e passanten en kopers van ligplaatsen met hun boot aanmeren in de nieuwe Stadshaven van het Scheldekwartier.

Half augustus 2021 in gebruik

Vanaf maandag 12 juli 2021 worden in opdracht van aannemer Interboat Marinas de palen aangebracht, waar de drijvende steigers aan vast komen te liggen. De palen worden in de waterbodem getrild. Daarna worden de drijvende steigers, loopbruggen en de sanitair unit geplaatst en worden de overige voorzieningen aangebracht.
De Stadshaven wordt half augustus in gebruik genomen.

Interesse?

Bent u op zoek naar een ligplaats voor uw boot in Vlissingen? In de nieuwe Stadshaven in het Scheldekwartier zijn ligplaatsten te koop.

  • Een deel van de ligplaatsten is bedoeld voor direct omwonenden van de nieuwe projecten in het Scheldekwartier;
  • In totaal komen er 57 ligplaatsten voor de verkoop. Er zijn 39 plaatsen beschikbaar met een afmeting van 10,5 bij 4,25 meter en 18 plaatsen met een afmeting van 16 bij 6 meter.

In de folder 'Ligplaatsen in Het Dok (pdf, 3.491 KB) (Lees voor) kunt u meer lezen over de afmetingen, ligging en kosten. Bent u daadwerkelijk geinteresseerd, neem dan per e-mail contact op met de heer D. den Besten.
Deze folder vindt u ook in de bijgevoegde downloadtabel.

Stadshaven Vlissingen

De Stadshaven ligt in het hart van het Scheldekwartier en biedt een fraai uitzicht. Wonen aan het water met als extraatje de mogelijkheid om de eigen boot aan te meren!
Het bestemmingsplan maakt het ook mogelijk om in het Dok van Perry een aantrekkelijk maritiem programma te ontwikkelen.

  • Met ligplaatsen voor jachten bij de woningen, voor passanten én cultuurhistorische schepen als de hoogaars (een zeilschip dat veel werd gebruikt in de Zeeuwse visserij);
  • In het gerestaureerde Dok mag een museumschip aanleggen. Net buiten het Dok in het Kanaal door Walcheren, is ruimte voor het aanmeren van riviercruiseschepen;
  • De Basaltkade biedt tijdelijke aanlegplaatsen voor bijvoorbeeld rondvaartboten en charterschepen. Ook zijn er afmeervoorzieningen voor beroeps- en dienstvaartuigen en is er ruimte voor de watertaxi die tussen het station en het Scheldekwartier vaart.
Downloads
Titel Type Download Lees voor
Stadshaven,_folder_'Ligplaatsen_in_Het_Dok' Download Lees voor
Stadshaven,_schets_Dok_en_Dok_van_Perry Download Lees voor
Stadshaven,_schets_Dok Download Lees voor
Stadshaven,_tekening_Ruimtelijk_plan_Maritiem_Programma Download Lees voor
Stadshaven,_inrichtingsplan_Jachthaven Download Lees voor
Stadshaven,_verbeelding Download Lees voor
Stadshaven,_gepresenteerde_tekeningen_inloopavond_4-2-2019 Download Lees voor