Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Scheldekwartier

Stadshaven

Half augustus 2021 meerden de 1e passanten en kopers van ligplaatsen met hun boot aan in de nieuwe Stadshaven van het Scheldekwartier. 
Een deel van de ligplaatsen is bedoeld voor direct omwonenden van de nieuwe projecten in het Scheldekwartier, het andere deel aan de kant van de Peperdijk is voor dagpassanten. In totaal zijn er 57 ligplaatsen aangelegd voor omwonenden. Alle ligplaatsen hebben ondertussen een eigenaar gevonden.

Stadshaven Vlissingen

De Stadshaven ligt in het hart van het Scheldekwartier en biedt een fraai uitzicht. Wonen aan het water met als extraatje de mogelijkheid om de eigen boot aan te meren!
Het bestemmingsplan maakt het ook mogelijk om in het Dok van Perry een aantrekkelijk maritiem programma te ontwikkelen.

  • Met ligplaatsen voor jachten bij de woningen, voor passanten én cultuurhistorische schepen als de hoogaars (een zeilschip dat veel werd gebruikt in de Zeeuwse visserij);
  • In het gerestaureerde Dok mag een museumschip aanleggen. Net buiten het Dok in het Kanaal door Walcheren, is ruimte voor het aanmeren van riviercruiseschepen;
  • De Basaltkade biedt tijdelijke aanlegplaatsen voor bijvoorbeeld rondvaartboten en charterschepen. Ook zijn er afmeervoorzieningen voor beroeps- en dienstvaartuigen en is er ruimte voor de watertaxi die tussen het station en het Scheldekwartier vaart.