Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Scheldekwartier

Woningbeurs 2018

Woningbeurs
Woningbeurs

Op 29 september 2018 organiseerde de gemeente Vlissingen voor de 2e keer een Woningbeurs in de Timmerfabriek van Vlissingen. Van 10.00 tot 16.00 uur konden woningzoekenden en geïnteresseerden een kijkje nemen om te zien wat Vlissingen allemaal aan woningbouwprojecten te bieden heeft. En dat zijn er heel wat.
De komende jaren gaan er verschillende projecten van start voor elke doelgroep. Of u nu op zoek bent naar een huur, koop of recreatieappartement of woning. Vlissingen heeft het te bieden en niet alleen een diversiteit in aanbod, maar ook in prijsklasse en locatie.

Tweede editie

In 2017 werd de Woningbeurs voor het eerst georganiseerd. Veel mensen brachten toen een bezoek aan de beurs en waren enorm enthousiast. Er was met name belangstelling voor de toekomstplannen van het Scheldekwartier. In een jaar tijd is er veel veranderd, zodat tijdens deze Woningbeurs er nog meer plannen zijn te bezichtigen. Vergeleken met vorig jaar zijn er nu ook veel nieuwbouwplannen daadwerkelijk in de verkoop.

Start verkoop De Vesting

Tijdens de 2e editie van de Woningbeurs Vlissingen ging nieuwbouwproject De Vesting in Scheldekwartier-Noord in de verkoop. Het plan omvat 43 eengezinswoningen met tuin en 3 appartementen. De Vesting bestaat uit koopwoningen met een stedelijke kwaliteit, uitkijkend op de groene Singel en het centrale park van het Scheldekwartier. De woningen worden gerealiseerd in de middeldure en dure prijsklasse. Het plan wordt ontwikkeld door de Vlissingse Ontwikkelings Groep (VOG).

Scheldekwartier

Grootste woningbouwproject in Vlissingen is natuurlijk het Scheldekwartier. Het Scheldekwartier is volop in beweging en in juni 2018 is begonnen met de verkoop van de 1e fase van de Ketelmakerij. In 2019 starten er nog meer nieuwbouwprojecten, zoals het Kop van het Dok, de Broederband, De Vesting en de ZeelandToren. Daarnaast starten er ook andere projecten in het Scheldekwartier zoals de nieuwe Dokbrug en het herstel van de kades, de Timmerfabriek en de Machinefabriek.

Gevarieerde nieuwbouwprojecten

Daarnaast heeft Vlissingen de komende jaren meer nieuwbouwprojecten die gaan beginnen of waarbij de verkoop al is gestart. De projecten Valkhof, Kroonjuweel, Vlugtenburg, Kromwegesingel en een initiatief van Dagelijks Wonen in Oost-Souburg zijn aanwezig op de Woningbeurs. Maar ook nieuwbouwprojecten in Vlissingen zijn op de Woningbeurs aanwezig, zoals Claverveld, Lammerenburgweg, Sea and City, Hof van Berlage en het bouwproject in de Walstraat 't Gat Vlissingen.