Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Scheldekwartier

Zware Plaatwerkerij

Zware Plaatwerkerij

Stichting werkt voor ouderen realiseert in de voormalige Zware Plaatwerkerij op het Scheldekwartier een woonzorgcentrum. Op 29 oktober 2014 vond de officiĆ«le eigendomsoverdracht plaats van de Zware Plaatwerkerij (en aangrenzende bouwkavel) door de gemeente aan WVO Zorg.

Start bouw

De (voorbereidende) werkzaamheden voor de bouw van het moderne woonzorgcentrum zijn eind 2014 gestart. WVO Zorg zal in de Zware Plaatwerkerij en een daaraan gekoppeld gebouw, 91 zorgplaatsen en 54 woningen realiseren. Op de begane grond komt een restaurant, grenzend aan een terras in de tuin aan de zonzijde van het woon-zorgcomplex.
In oktober 2015 is WVO Zorg gestart met de nieuwbouw langs de Peperdijk en de Wagenaarstraat. Naar verwachting zal het hele project half 2017 opgeleverd worden.

Omgeving Zware Plaatwerkerij

Vanaf maandag 12 juni 2017 wordt het gebied rond de voormalige Zware Plaatwerkerij woonrijp gemaakt. Het gaat om de Vrijgang, Wagenaarstraat, Vrouwestraat en de Peperdijk. De bestrating wordt verwijderd, een nieuw riool aangelegd, nieuwe bestrating aangebracht en lichtmasten geplaatst. Het werk moet half november 2017 klaar zijn en wordt in fases uitgevoerd.

Inzage

Wilt u inzage in de plannen? Neem eens een kijkje in de bijgevoegde presentatie. U kunt ook een mailtje sturen naar scheldekwartier@vlissingen.nl. Uiteraard houden wij u via deze site en de nieuwspagina op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen.

Downloads
TitelTypeDownload
Presentatie_inloopavond_13_januari_2014 Download
Presentatie_inrichting_Zware_Plaatwerkerij_novembe... Download