Aan de rand van het Scheldekwartier in de Scheldewijk in Vlissingen keert na vele jaren een iconisch gebouw in een nieuwe vorm terug.
Op de plek van de inmiddels gesloopte socialistische bakkerij 'De Broederband' bouwen Credit Linked Beheer(externe link) en Van Wijnen(externe link) 14 huurappartementen terug. Het ontwerp van het nieuwe gebouw is een duidelijke verwijzing naar de oude bakkerij aan de Van Dishoeckstraat.

Bouw Parkrand

Daarnaast realiseren de ontwikkelende partijen op hetzelfde bouwplot in de Scheldewijk nog een 2e gebouw, genaamd 'Parkrand'. Hier komen nog eens 19 huurappartementen.
Alle in totaal 33 appartementen zijn gasloos en hebben een gemiddeld woonoppervlak van 75 vierkante meter. Parkeren gebeurt op een gemeenschappelijke binnenplaats. Wie er voor de woningen in aanmerking komen en hoe hoog de prijzen zullen liggen, wordt pas later bekendgemaakt.

Ondertekening

Credit Linked Beheer en Van Wijnen tekenden de Koop- en Aannemingsovereenkomst voor de 33 huurappartementen. De start van de bouw start nog voor de zomer 2023. De appartementen worden in 2024 opgeleverd. De appartementen komen 6 maanden voor oplevering online in de verhuur via de website Wonen op deze plek(externe link).