Het Scheldekwartier heeft een ideale ligging: in het centrum van Vlissingen én aan het water. U kunt er wonen, werken en recreëren op en rond het water, met alle voorzieningen die u nodig heeft om de hoek!

Uniek

De ligging van Vlissingen is voor Nederlandse begrippen haast uniek te noemen. Mooie zandstranden op het zuiden, de meeste zonuren van Nederland, relatief zachte winters en een schitterende boulevard waar de grote zeeschepen haast aangeraakt kunnen worden. In de zomer waant u zich bijna in het buitenland.
Maar ook de oude gerestaureerde gebouwen op het Scheldekwartier, zoals de Machinefabriek, de Zware Plaatwerkerij, de Timmerfabriek en de Scheldekraan geven het gebied iets unieks, iets eigens.

DNA van Vlissingen

'Gezelligheid', 'maritiem', 'ongepolijst'. Zo maar een paar woorden die Vlissingen typeren. Een verscheidenheid aan restaurantjes zijn op loopafstand te bereiken. Of u nu op gezelligheid op het Bellamypark opzoekt of wilt genieten van een mooie zonsondergang op de boulevard. Keuze genoeg om lekker te eten.
Vaak is er op het Bellamypark of de boulevards in de zomer extra vertier. De grote en kleine evenementen vinden vaak hier plaats of op een locatie op het Scheldekwartier.

Voorzieningen en bedrijvigheid

Winkels, horeca, (jacht)havens, openbaar vervoer en andere openbare voorzieningen: alles is aanwezig. Vlissingen is filevrij bereikbaar, ligt direct aan de snelweg A58 en heeft 2 NS-stations.
Nergens zijn zee, strand, schepen, scheepsbouw en binnenstad zo met elkaar verbonden. Naast een Stad aan Zee is Vlissingen een levendige werkstad van Zeeland. Boulevard, havens, scheepvaart, industrie, de Kenniswerf en dienstverlening vormen er het decor van succesvolle ondernemingen.