Met de ontwikkeling van deelgebied Bestevaer is een begin gemaakt met het herstel van de oorspronkelijke stedelijke structuur van de binnenstad van Vlissingen.

Fraai wonen in Bestevaer

Verbinding

De historische binnenstad wordt nu weer verbonden met de oude havens en dokken. Bestevaer bestaat uit 4 bouwblokken rondom het gerestaureerde en monumentale Dok van Perry. De woningen zijn allemaal gebouwd en opgeleverd.

Bouwblok A

Bouwblok A richt zich op de ontwikkeling van 390 vierkante meter horeca, 20 grondgebonden woningen, 18 appartementen, 680 vierkante meter tuinen, 625 vierkante meter gemeenschappelijke binnenruimte en 91 parkeerplaatsen.
De herontwikkeling van het oorspronkelijke Van Dishoeckhuis (dat een bijzondere functie krijgt), maakte onderdeel uit van de ontwikkeling.

Bouwblok B

Bouwblok B is gelegen aan de Peperdijk, Dok van Perry en de Wagenaarstraat. Het heeft een schitterend uitzicht over het Dok van Perry, Het Dok, de Machinefabriek en de gerestaureerde Scheldekraan. Het blok bestaat uit 51 woningen en appartementen, 456 vierkante meter commerciële ruimte, een parkeergarage met 33 parkeerplaatsen, 18 garages en 24 parkeervakken.
De locatie is ideaal: slechts minuten lopen van de winkels, restaurants en het strand.

Bouwblok C

Op de locatie van het voormalige postkantoor is bouwblok C ontwikkeld. Het voormalig postkantoor is ook de inspiratie geweest voor het nieuwe ontwerp.
De ontwikkeling van blok C betreft 7 grondgebonden woningen, 22 appartementen, 350 vierkante meter privétuin en 44 parkeerplaatsen.