De gemeente Vlissingen en l’escaut tekenden op 10 januari 2024 de koopovereenkomst voor de aankoop van de grond voor de nieuwbouw van 50 sociale huurwoningen.

Op 20 november 2023 tekende l’escaut een overeenkomst met Bouwgroep Peters voor de nieuwbouw van De Admiraliteit.
De verwachting is dat de bouw in het 2e kwartaal van 2024 start en de eengezinswoningen begin 2025 worden opgeleverd. De appartementen zijn in het 2e kwartaal van 2025 gereed.

De Admiraliteit

De Admiraliteit is gelegen aan de Baloeranstraat, de Maipurstraat, de Insulindestraat en de Willem Ruysstraat. l’escaut bouwt hier 23 eengezinswoningen en 27 appartementen. De appartementen liggen aan de Insulindestraat en de Willem Ruysstraat.

Uitstraling die past bij de Scheldewijk

De eengezinswoningen hebben 2 woonlagen met een kap, 3 slaapkamers en een tuin met berging. De appartementen hebben 2 slaapkamers, een woonkamer met grote raamvlakken en een balkon aan de straatzijde, waardoor ze veel daglicht en een riant uitzicht hebben.
De woningen worden zo gebouwd dat er een binnenterrein ontstaat, ingericht als parkeerhof. De eengezinswoningen en appartementen passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en zijn duurzaam. Daardoor leveren ze voor toekomstige huurders lage energielasten en een hoog wooncomfort op.

Maritieme verleden

Het ontwerp van het appartementencomplex bevat enkele verwijzingen naar het maritieme verleden van Vlissingen, zoals een grote print van een schip op de ramen bij de entree.

Scheldewijk

De komende 10 jaar bouwt l’escaut 200 sociale huurwoningen in de Scheldewijk. De gemeente en l’escaut sloten hiervoor eind 2018 een overeenkomst. De huurwoningen worden over verschillende deellocaties verspreid.