De Dempo

De gemeente Vlissingen en l’escaut tekenden op 1 april 2021 de koopovereenkomst voor de aankoop van de grond voor de nieuwbouw van appartementencomplex De Dempo. In september 2021 tekende l’escaut een overeenkomst met De Kok Bouwgroep voor de nieuwbouw van De Dempo.

Impressie De Dempo 1
Impressie De Dempo 1

De Dempo

De locatie van het project De Dempo ligt direct achter het bestaande complex van l'escaut aan de Van Dishoeckstraat en aan het nieuwe Stumphiuspark van de Scheldewijk in het Scheldekwartier.
De ontwikkeling van De Dempo is de 2e deellocatie in de Scheldewijk. l’escaut bouwt hier 80 sociale huurappartementen voor de doelgroep 55+, geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens.

Uitstraling die past bij de Scheldewijk

De appartementen passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en zijn duurzaam. Daardoor leveren ze voor toekomstige huurders lage energielasten en een hoog wooncomfort op. De appartementen worden ontwikkeld als doorzonappartementen, met een royale buitenruimte en een 2e buitenruimte aan de galerijzijde. De appartementen krijgen 2 slaapkamers en worden rolstoeltoegankelijk.
Het bestaande complex aan de Van Dishoeckstraat en De Dempo krijgen een gezamenlijk parkeerterrein en (groen)inrichting.

Impressie De Dempo 2
Impressie De Dempo 2

Scheldewijk

De komende 10 jaar bouwt l’escaut 200 sociale huurwoningen in de Scheldewijk. De gemeente en l’escaut sloten hiervoor eind 2018 een overeenkomst. De huurwoningen worden over verschillende deellocaties verspreid.

Locaties

  • De 1e deellocatie is 'De Hofjes' en ligt aan de noordzijde van de doorgetrokken Singel. Deze 24 gezinswoningen zijn inmiddels opgeleverd en bewoond. Alle woningen zijn verhuurd;
  • De ontwikkeling van De Dempo is de 2e deellocatie in de Scheldewijk. Alle woningen zijn verhuurd.