Woningcorporatie l’escaut woonservice en de gemeente Vlissingen hebben op 31 oktober 2019 overeenstemming bereikt over de koop van gronden voor de bouw van 24 sociale huurwoningen in de Scheldewijk. Voormalig wethouder Stroosnijder en de heer Van Deemter (directeur-bestuurder l’escaut) sloten hierover een overeenkomst.

Locatie 'De Hofjes'

l’escaut heeft de 24 sociale huurwoningen gebouwd in het zogenaamde deelplan ‘De Hofjes’. ‘De Hofjes’ liggen aan de noordzijde van de Scheldewijk, tussen de doorgetrokken Singel en de woningen aan de Paul Krugerstraat. De woningen liggen aan autovrije hofjes.

Oud-werknemer W. Murre slaat 1e paal

Uitstraling die past bij de Scheldewijk

De woningen passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en worden duurzaam gebouwd. Dit levert voor de huurders lage energielasten en een hoog wooncomfort op. De woningen aan de verschillende hofjes hebben een eigen uitstraling, 2 woonlagen en 3 slaapkamers.
Op 15 september 2020 is de 1e paal voor het project geslagen door oud-werknemer W. Murre. De woningen zijn in 2021 opgeleverd.

Sociale huurwoningen en appartementen

Verspreid over de periode 2019-2029 verwacht l´escaut 200 woningen te bouwen in de Scheldewijk. Het gaat om zowel eengezinswoningen als appartementen.