De Touwslagerij bestaat uit 2 delen. Het ene gedeelte ligt aan de Dempostraat en het andere gedeelte ligt aan de Baloeranstraat.

De Touwslagerij - De Dempostraat

Op 25 juli 2023 tekenden l'escaut en Fijn Wonen een overeenkomst voor de bouw van 20 eengezinswoningen in het project 'De Touwslagerij'. Fijn Wonen is het woonproduct van bouwbedrijf Van Wijnen. De locatie van het project De Touwslagerij ligt aan De Dempostraat in de Scheldewijk.

De ontwikkeling van De Touwslagerij is de 4de deellocatie in de Scheldewijk. De Touwslagerij is een locatie waar meerdere ontwikkelaars gezinswoningen of appartementen kunnen ontwikkelen. l’escaut gaat hier 20 duurzame eengezinswoningen bouwen.

Conceptueel bouwen

De woningen worden gebouwd volgens 'conceptueel bouwen'. Conceptueel bouwen betekent dat l’escaut een bestaand woningconcept op de markt inkoopt, in plaats van zelf te ontwikkelen. De woningen passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en zijn duurzaam. Daardoor leveren ze voor toekomstige huurders lagere energielasten en een hoog wooncomfort op.

Scheldewijk

De komende 10 jaar bouwt l’escaut 200 sociale huurwoningen in de Scheldewijk. De gemeente en l’escaut sloten hiervoor eind 2018 een overeenkomst. De huurwoningen worden over verschillende deellocaties verspreid.
De woningen worden ongeveer 1/2 jaar voor oplevering aangeboden op de website van Zuidwestwonen. U kunt vanaf dat moment reageren!

De Touwslagerij - De Baloeranstraat

De gemeente Vlissingen en Van Wijnen Projectontwikkeling Zuid hebben op donderdag 7 december 2023 de koop- en ontwikkelovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling en realisatie van 18 eengezinswoningen. Deze zogenaamde Fijn Wonen-woningen, die bekend staan als het woonproduct afkomstig van Van Wijnen, worden gebouwd aan De Baloeranstraat.

Koopovereenkomst

Van Wijnen gaat een koop- en ontwikkelovereenkomst aan voor de ontwikkeling en realisatie van 18 Fijn Wonen-woningen met daarbij 25 parkeerplaatsen voor bewoners op het gemeenschappelijk binnenterrein. De woningen komen als kant-en-klare elementen uit de woningfabriek in Heerenveen en worden op de bouwplaats alleen nog in elkaar gezet.

Oplevering in 2025

De grond is al bouwrijp, het bestemmingsplan is onherroepelijk en de aanvraag van de omgevingsvergunning is in voorbereiding. Naar verwachting start de verkoop van de woningen medio 2024 en worden de woningen, afhankelijk van de verkoopsnelheid, in 2025 opgeleverd.