Op 25 juli 2023 tekenden l'escaut en Fijn Wonen een overeenkomst voor de bouw van 20 eengezinswoningen in het project 'De Touwslagerij'. Fijn Wonen is het woonproduct van bouwbedrijf Van Wijnen. De locatie van het project De Touwslagerij ligt aan De Dempostraat in de Scheldewijk.

De Touwslagerij

De ontwikkeling van De Touwslagerij is de 4de deellocatie in de Scheldewijk. De Touwslagerij is een locatie waar meerdere ontwikkelaars gezinswoningen of appartementen kunnen ontwikkelen. l’escaut gaat hier 20 duurzame eengezinswoningen bouwen.

Conceptueel bouwen

De woningen worden gebouwd volgens 'conceptueel bouwen'. Conceptueel bouwen betekent dat l’escaut een bestaand woningconcept op de markt inkoopt, in plaats van zelf te ontwikkelen. De woningen passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en zijn duurzaam. Daardoor leveren ze voor toekomstige huurders lagere energielasten en een hoog wooncomfort op.

Scheldewijk

De komende 10 jaar bouwt l’escaut 200 sociale huurwoningen in de Scheldewijk. De gemeente en l’escaut sloten hiervoor eind 2018 een overeenkomst. De huurwoningen worden over verschillende deellocaties verspreid.
De woningen worden ongeveer 1/2 jaar voor oplevering aangeboden op de website van Zuidwestwonen(externe link). U kunt vanaf dat moment reageren!