Kindcentrum Scheldekwartier

De gemeenteraad heeft op 9 december 2021 besloten een nieuwe school/kindcentrum voor basisonderwijs te realiseren in het Scheldekwartier. Dit ter vervanging van de 3 scholen in de binnenstad en Scheldebuurt. Daarvoor waren op het Scheldekwartier 2 locaties in beeld die nader onderzocht zijn, te weten de 'parklocatie' aan het Dokter Stumphiuspark en de inpassing in de Machinefabriek.
De Vlissingse gemeenteraad heeft in september 2023 besloten dat het kindcentrum definitief aan het Dokter Stumphiuspark in de Scheldewijk komt.

Impressie school Machinefabriek
Impressie school aan park

Ruimtelijke verkenning locaties

Het nieuwe kindcentrum is de huisvesting voor de huidige Ichtusschool, de Branding en de Frans Naereboutschool.
Het nieuwe kindcentrum is een belangrijke voorziening voor de binnenstad en het Scheldekwartier en is ter vervanging van de bestaande basisscholen in de binnenstad.

Schets

Rothuizen Architecten uit Middelburg heeft voor de locaties aan het Dokter Stumphiuspark en in de Machinefabriek een ruimtelijke verkenning (een schets hoe het er uit zou kunnen zien) gemaakt.
Deze laat zien op welke manier het kindcentrum gebouwd kan worden op beide locaties. 

Gemeenteraad kiest locatie

Op basis van de ruimtelijke verkenningen zijn er gesprekken gestart met de besturen van Archipel Scholen en Onze Wijs. Met als doel om samen een goed beeld te vormen van de mogelijkheden van beide locaties.
De gemeenteraad heeft in september 2023 definitief gekozen voor de locatie in de Scheldewijk. Het ontwerp voor deze locatie wordt  verder uitgewerkt.