Kop Keersluis

De Realisatie ontwikkelt op het Scheldekwartier een nieuw bouwplan op de locatie ‘Kop Keersluis’.
Met hun inschrijving ‘Pakhuis Keersluis’ wisten zij de uitvraag van de gemeente Vlissingen voor de ontwikkellocatie bij de Keersluisbrug te winnen. 

Locatie

De locatie Kop Keersluis ligt direct aan het Kanaal door Walcheren. Aan de zuidzijde is het gelegen aan de doorgetrokken groene Singel en aan de noordzijde aan de Paul Krugerstraat. De locatie biedt een uniek uitzicht op de bedrijvigheid van het kanaal, de stad en de binnenhavens.
De Realisatie zet hier een woongebouw neer met zowel vrije sector huur- als koopappartementen voor verschillende doelgroepen en in verschillende prijscategorieën.

Rijke, maritieme architectuur met knipoog naar het verleden

De heer J. Bakers van architectenbureau Bakers Architecten, ontwierp een gebouw dat refereert aan het rijke historische en maritieme verleden van Vlissingen. Met een eigentijdse architectonische vertaling van kenmerken uit de 19e en 20e eeuw.

  • Het deel aan De Willem Ruysstraat heeft de uitstraling van een pakhuis en heeft een bijzonder hoekaccent op de kruising bij de Keersluisbrug. In het pakhuis en in het hoekaccent zijn subtiel de verwijzingen te zien naar het ontwerp van architect P. Götzen aan de voormalige Koningsweg;
  • Aan de zijde van de Paul Krugerstraat is gekozen voor een strakke architectuur, dat aansluit op de bestaande bebouwing;
  • Aan de zijde van de Singel komen bijzondere beneden-boven-woningen.

Houten 'scheepsdek'

Alle wooneenheden liggen rondom een houten ‘scheepsdek‘ dat is aangekleed met groen, waaronder het parkeren is opgelost. De uitgesproken maar bij de sfeer van de Scheldewijk passende architectuur, zal van Pakhuis Keersluis een herkenningspunt maken aan de entree van het Scheldekwartier en de stad Vlissingen.

Start bouw

De gemeente Vlissingen en De Realisatie hebben de ambitie om in 2024 te starten met de bouw van Pakhuis Keersluis. Dit is mogelijk omdat het bestemmingsplan al vastgesteld is en de gronden al bouwrijp gemaakt zijn door de gemeente.
De woningen staan in de verkoop bij Bert Bimmel Makelaardij.

De Realisatie op het Scheldekwartier

De gemeente heeft met De Realisatie weer een landelijk opererende ontwikkelaar verbonden aan het Scheldekwartier. Dit sluit mooi aan in de combinatie van lokale, regionale en landelijke partners die samen met de gemeente Vlissingen het Scheldekwartier tot een succes maken.

Toekomstbestendig

De Realisatie hecht sterke waarde aan toekomstbestendige woningbouwplannen, waarbij het gemeenschappelijk belang én algehele duurzaamheid centraal staan.  Met de Zeeuwse roots van eigenaar en realisator E. de Moor zijn zij extra gemotiveerd om op het Vlissingse Scheldekwartier samen meerwaarde te creëren. De ambitie is om een echt spraakmakend gebouw te ontwikkelen.