Zeeuwse Vastgoed B.V. ontwikkelt, samen met Bouwgroep Peters, een nieuw bouwplan in het Scheldekwartier op het bouwplot ‘De Touwslagerij - Parkzijde’. Zeeuwse Vastgoed B.V. heeft de locatie toegewezen gekregen op basis van een uitvraag van de gemeente Vlissingen. Met hun inschrijving ‘S-Park’ wisten zij op overtuigende wijze de uitvraag van de gemeente Vlissingen voor de ontwikkellocatie bij het Dokter Stumphiuspark te winnen. Begin 2025 verwachten Zeeuwse Vastgoed B.V. en Bouwgroep Peters te starten met de bouw van 14 woningen.
 

De locatie ‘De Touwslagerij’ is centraal gelegen in het deelgebied Scheldewijk. De bouwplot De Touwslagerij – Parkzijde biedt ruimte voor 14 woningen die uitkijken over het Dokter Stumphiuspark, het hart van de wijk. Zeeuwse Vastgoed B.V. heeft haar bouwplan naar het park vernoemd en is voornemens hier 14 grondgebonden herenhuizen te bouwen. Dit betreffen koopwoningen in het hogere segment.
 

Rijke, maritieme architectuur met knipoog naar het verleden

De architectuur refereert aan het rijke historische, maritieme verleden van Vlissingen, met een eigentijdse architectonische vertaling van kenmerken uit de 19e en 20e eeuw. 

De gevel van ‘S-Park’ bestaat uit 4 verschillende ‘blokken’ met dezelfde architectuur. De detaillering van het bouwplan zorgt voor een verfijnde uitstraling. De plattegrond van de woning biedt veel flexibiliteit. De woningen kennen een vide die samen met de hoge ramen zorgen voor een bijzondere manier van wonen aan het park. Wonen wordt verlengd naar de voortuin door grote openslaande tuindeuren. De indeling biedt de mogelijkheid voor een mantelzorgwoning, een goede werkkamer, wonen met een samengesteld gezin of een praktijk aan huis. Hiermee is ‘S-Park’ een mooie toevoeging op het huidige woningaanbod.
 

Start bouw begin 2025

De gemeente Vlissingen en Zeeuwse Vastgoed B.V. hebben de ambitie om in het eerste kwartaal van 2025 te starten met de bouw van ‘S-Park’. Dit is mogelijk omdat het bestemmingsplan al onherroepelijk is en de gronden al bouwrijp gemaakt zijn door de gemeente Vlissingen. Zeeuwse Vastgoed B.V. verwacht in september 2024 met de verkoop van de herenhuizen te starten. De verkoop loopt via M2 Makelaars & Hypotheken in Vlissingen.