De Torenkraan (ook wel bekend als Scheldekraan) is gerestaureerd. De kraan staat symbool voor de maritieme geschiedenis en potentie van Vlissingen en is voor veel oud-werknemers van scheepswerf De Schelde hét symbool van maritiem Vlissingen. 

Scheldekraan
Scheldekraan

Symbool

"Vroeger als je Vlissingen binnenkwam, zag je van alle kanten al de diverse scheepskranen. Het waren echt herkenningspunten en voor mij het symbool dat je een krachtige, maritieme havenstad binnenkwam. Ik ben heel blij dat deze oude Scheldekraan die zo lang heeft liggen verroesten naast de Timmerfabriek, weer fier overeind staat. Mede dankzij de inspanningen van de Gemeente Vlissingen, een Europese Subsidie én particulier geld. Een fraai symbool van onze maritieme geschiedenis en onze positie van Stad aan Zee". Aldus een oud-Scheldewerknemer tijdens de feestelijke opening in 2012.
In 2016 is de giek van de kraan gehaald en is het onderstel verplaatst in verband met de slechte staat van de Jan Weugkade. In 2019 is de Scheldekraan naar zijn definieve plek verhuisd voor de Machinefabriek en langs Het Dok aan de Jan Weugkade.