Dit schitterende industriële erfgoed uit 1914 was vroeger onderdeel van de beroemde Scheldewerf in Vlissingen en diende als de werkplaats waar meubilair voor scheepsinrichtingen werd vervaardigd.
In 2010 is de Timmerfabriek casco gerestaureerd. Het is een schitterend maritiem pand met vele mogelijkheden en werd tot 2020 gebruikt voor allerlei evenementen, zoals dansfestivals, pop-up restaurant en bedrijfsevenementen.

Metamorfose

De Timmerfabriek heeft de afgelopen jaren aan de binnen- en buitenkant een metamorfose ondergaan. Dit stoere gebouw is door TEAMforREAL omgetoverd tot een prachtig maritiem hotel.

Hotel

TeamforReal transformeerde de Timmerfabriek in Hotel de Timmerfabriek. Een Vlissingse 'hotspot' met restaurant, brasserie en bar. Een heerlijk hotel met court lodges, cubes en loft appartementen en dit allemaal met een prachtig uitzicht over het kanaal door Walcheren en de Westerschelde. Daarnaast zijn er naast de Timmerfabriek eigen ligplaatsen in het kanaal gerealiseerd. Bovenop het hotel is het beroemde torentje teruggezet. Dit torentje stond ook op het gebouw toen het in 1914 gebouwd werd. De eerste hotelgasten zijn in 2022 ontvangen.