2023 is op gang en het belooft wederom een fraai nieuw(bouw) jaar te worden in het Scheldekwartier! Prachtige projecten, nieuwe initiatieven en nóg meer nieuwe bewoners om te verwelkomen!

Oplevering 277 woningen

In 2022 zijn er genoeg projecten gestart, waaronder de bouw van de woningen in De Dempo, De Dokwerker, B-Lofts, C-Dock en de Koperslagerij. Dit jaar worden De Dokwerker, B-lofts, C-Dock en de woningen van l’escaut in de Koperslagerij volledig opgeleverd. Dat zijn in totaal 277 woningen!

Ondertussen worden er voorbereidingen getroffen voor nieuwe woningen op het Scheldekwartier die de komende jaren gebouwd kunnen gaan worden. Bijvoorbeeld in het nieuwe project ‘De Touwslagerij’, gelegen tussen het Dokter Stumphiuspark en het Kanaal door Walcheren. Maar ook op de locatie van het voormalige postkantoor aan de Steenen Beer. Daarnaast gaan de voorbereidingen voor de ZeeLandToren onverminderd door.

Weer veel moois in verkoop en verhuur

In de Koperslagerij komen 10 levensloopbestendige woningen met tuin, 26 woningen met tuin, 8 kadewoningen en 24 appartementen. Er staan nog een aantal woningen te koop. Benieuwd naar de woningen? Klik hier(externe link) voor meer informatie.

In de Kop Keersluis(externe link) krijgen de appartementen voor kopers én huurders een prachtig zicht, op het Kanaal door Walcheren, de Vlissingse binnenhavens en de Singel.

De verhuur van de woningen in Dok 1 van de Kop van het Dok(externe link) start binnenkort.

Door l’escaut woonservice wordt hard gewerkt aan de bouw van 80 sociale huurappartementen in De Dempo(externe link). Prachtig gelegen aan het groene hart van de Scheldewijk, het Dokter Stumphiuspark.

Herinrichting van de Hellingbaan en de inrichting van de Helling en de Zeilmaker

De Hellingbaan is de schakel tussen het Scheldekwartier en de binnenstad, maar ook tussen de plandelen Scheldewerf en Scheldestad. Een gebied met een rijke historie. Het aanleggen van de nieuwe bestrating op en rondom de Hellingbaan is in volle gang. Na de zomer van dit jaar start ook de inrichting van de voormalige scheepshelling, tot een aantrekkelijke plek om te verblijven in de stijl en sfeer van het Scheldekwartier. Creatieve Vlissingers hebben in 2021 meegedacht over de daadwerkelijke invulling van de Hellingbaan, zodat het een openbare ruimte wordt waar van alles mogelijk is!

Halverwege dit jaar wordt ook gestart met de inrichting van de Zeilmaker. Dit is de (semi)openbare ruimte rondom de Timmerfabriek en de nieuwe appartementen van C-Dock, B-Lofts en de Dokwerker.

Casco herstel Machinefabriek

In oktober 2022 is er gestart met het casco herstel van de Machinefabriek. Het casco herstel loopt tot begin 2024. De werkzaamheden betreffen onder meer:

  • Herstellen metselwerk buitengevels
  • Vernieuwen dak
  • Herstellen van de gevelopeningen aan de zijde van het Dok
  • Interne sloopwerkzaamheden
  • Egaliseren vloeren

Dit jaar wordt onderzocht welke nieuwe bestemmingen de Machinefabriek gaat krijgen. Er kan bijvoorbeeld invulling gegeven worden aan onderwijs, sport, cultuur en parkeren.

De keuze voor de nieuwe school

Eind 2021 heeft de gemeenteraad besloten een nieuwe school voor het basisonderwijs te realiseren in het Scheldekwartier, ter vervanging van de 3 scholen in de binnenstad en Scheldebuurt. Daarvoor zijn 2 locaties in beeld die onderzocht worden: de ‘parklocatie’ aan het Dokter Stumphiuspark en de inpassing in de Machinefabriek. Halverwege dit jaar wordt de keuze voor de locatie van de nieuw te bouwen school door de gemeenteraad gemaakt. Wanneer de locatie is gekozen wordt het ontwerp van de school verder uitgewerkt.

Volg ons voor alle ontwikkelingen!

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in het Scheldekwartier? Voor alle updates kunt u @scheldekwartier volgen op Facebook en Instagram.