• Overeenkomst voor speeltuin Scheldekwartier getekend

  De voormalige speeltuinvereniging aan de Paardenstraat in Vlissingen is sinds enkele jaren gesloten. In 2021 heeft het college van B&W de 1e stappen gezet om de speeltuin nieuw leven in te blazen.

 • Bevrijdingsfestival Vlissingen 2023 in het Scheldekwartier

  Op vrijdag 5 mei 2023 vieren we tijdens het Bevrijdingsfestival de vrijheid in het hart van het Scheldekwartier. Het Bevrijdingsfestival vindt plaats op het Scheldekwartier (Jan Weugkade en Peperdijk) en in de binnenstad van Vlissingen (Oude markt en Bellamypark).

  Bevrijdingsfestival
 • Vlog Scheldekwartier 5-4-2023, l'escaut bouwt aan het Scheldekwartier

  Wethouder Cracau staat samen met projectleider J. Beenhouwer stil bij "alles wat ontwikkeld wordt door l'escaut" op het Scheldekwartier.

 • Voortgang Cascoherstel van de Vlissingse Machinefabriek

  Nog steeds wordt er hard gewerkt aan het cascoherstel van de Machinefabriek. Het gebouw staat nu grotendeels in de steigers om de gevels te herstellen. Inmiddels zijn de meeste kapotte en gebarsten metselstenen aan de gevel aan de Jan Weugkade uitgehakt en zijn de metselaars gestart met het herstellen en opnieuw opmetselen van dit metselwerk.

 • Bakkerijpand 'De Broederband' keert in nieuwe vorm terug

  Aan de rand van het Scheldekwartier in de Scheldewijk in Vlissingen keert na vele jaren een iconisch gebouw in een nieuwe vorm terug.
  Op de plek van de inmiddels gesloopte socialistische bakkerij 'De Broederband' bouwen Credit Linked Beheer en Van Wijnen 14 huurappartementen terug

 • Verhuur van de appartementen in Dok I is begonnen!

  Half 2020 is de bouw van de Kop van het Dok gestart, gelegen tussen de voormalige scheepshelling en de parkeergarage Scheldeplein. Eind vorig jaar zijn de eerste koopwoningen opgeleverd. De verhuur van de appartementen in Dok I is nu van start!

 • Hoogste punt van de B-Lofts in het Scheldekwartier bereikt!

  Op 3 februari 2023 is het hoogste punt van de B-Lofts gevierd in het Scheldekwartier. Uitvoerder Jan van der Welle van Bouwgroep Peters en een aantal toekomstige bewoners hesen samen de vlag op de bouwlocatie van de B-Lofts. Wethouder Cracau wenste de toekomstige bewoners veel woonplezier in hun appartementen!

 • Vlog Scheldekwartier 7-2-2023, bereiken hoogste punt B-Lofts

  Wethouder Cracau staat samen met de heer Kambier van Zeeuws Vastgoed BV stil bij het bereiken van het hoogste punt van de B-Lofts op het Scheldekwartier.

 • Vooruitblik naar de ontwikkelingen in het Scheldekwartier in 2023

  2023 is op gang en het belooft wederom een fraai nieuw(bouw) jaar te worden in het Scheldekwartier! Prachtige projecten, nieuwe initiatieven en nóg meer nieuwe bewoners om te verwelkomen!

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het Scheldekwartier? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.