Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Scheldekwartier

Ketelmakerij

De gemeente Vlissingen heeft in september 2016 overeenstemming bereikt met VolkerWessels Vastgoed over de bouw van 86 woningen op het Scheldekwartier. De woningen komen te staan tussen parkeergarage Scheldeplein en de Machinefabriek, langs Het Dok en De Willem Ruysstraat. Het project krijgt de naam Ketelmakerij, vernoemd naar de Ketelmakerij die vroeger op dezelfde locatie heeft gestaan.

Nieuwbouw

Het akkoord betreft de bouw van 86 koopwoningen. De komende jaren zullen er 14 royale kadewoningen, 43 robuuste eengezinswoningen, 26 appartementen met ruime balkons aan het water, 2 woon- werkunits en 1 bijzondere stadswoning worden gerealiseerd. De eerste tekeningen voor het project zijn inmiddels een eind klaar. Naar verwachting zullen de eerste woningen in juni 2018 in de verkoop gaan.

Voorbereidende werkzaamheden Ketelmakerij

De voorbereidingen om begin 2019 te kunnen starten met bouwen, zijn inmiddels in volle gang. Eind 2017 zijn op de locatie een aantal proefsleuven gegraven. Daardoor is er beter inzicht gekregen in de mate waarin nog oude funderingsresten in de bovenlaag van de bodem (eerste 2 meter onder maaiveld) aanwezig waren. Die resten zijn toen verwijderd. De hoeveelheid aangetroffen puin geeft aanleiding om ook onderzoek te doen naar eventuele aanwezigheid van restobjecten op die plekken waar de heipalen voor de toekomstige woningen aangebracht zullen worden. Dat gebeurt door op die plekken ‘voor te prikken’ tot circa 9 meter diepte. Op de locatie Ketelmakerij zijn de plekken waar de heipalen komen, en dus ‘voorgeprikt’ gaat worden, gemarkeerd met oranjegekleurde piketpaaltjes. De werkzaamheden worden in april 2018 uitgevoerd.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd in het nieuwbouwplan van VolkerWessels? Wilt u ook wonen aan Het Dok en gelijk de stad in kunnen lopen voor een boodschap? Dat kan! Vul het interesseformulier in of geef u interesse door op de projectpagina van de Ketelmakerij en wij houden u op de hoogte van de vorderingen!