In de oude verbandkamer van scheepswerf De Schelde is Museum Scheepswerf Vlissingen gevestigd. Het museum is meer dan 100 jaar geleden gebouwd als Verbandkamer. De eerste bedrijfsgeneeskundige dienst van Nederland was hierin gevestigd. In de behandelruimte ziet u nog verschillende voorwerpen die daarvan getuigen.

Oude Verbandkamer

Begin jaren zestig verhuisde de bedrijfskundige dienst naar nieuwbouw aan de overkant van de straat. Daarna heeft de villa nog tot 1997 dienst gedaan als kantoor voor de ondernemingsraad en vakbonden.
De oude verbandkamer ligt pal naast de imposante honderd jaar oude Machinefabriek op het voormalige scheepswerfterrein van KMS de Schelde. Hier op dit Scheldekwartier, waar vlakbij nog steeds hoogwaardige scheepsbouw van Damen en Amels plaats vindt, wordt het verhaal verteld van 125 jaar scheepswerf De Schelde en zijn maritieme geschiedenis. U komt hier niet alleen alles te weten over scheepsbouw en de veertig hoge meter hoge torenkraan die er vlakbij staat, maar er is ook een collectie Delfts blauw keramiek en maritieme schilderkunst te zien. Voor kinderen zijn er diverse activiteiten.