Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Scheldekwartier

Vlog Scheldekwartier 25 januari 2019

Gepubliceerd op 28 januari 2019
Impressie Scheldekwartier
Impressie Scheldekwartier

In zijn vlogs neemt wethouder J. de Jonge u mee in de ontwikkelingen en activiteiten die in en rondom het Scheldekwartier plaatsvinden.
Wethouder de Jonge: "Soms zit het mee, soms zit het tegen. Het Scheldekwartier is één groot verrassingspakket. Dat betekent dat we bij onze werkzaamheden regelmatig worden geconfronteerd met onverwachte zaken."

Herstel kade

"Momenteel zijn we onder meer bezig met het herstel van de kade in de Dokhaven voor het terugplaatsen van de Scheldekraan. In de archieven vonden we bouwtekeningen van rond 1900. Op basis van deze tekeningen hebben we duikers naar beneden gestuurd om de situatie verder in kaart te brengen.
We dachten daarom een goed beeld te hebben van de situatie ter plaatse. Bij het aanbrengen van de nieuwe damwanden vonden we echter funderingspalen waarop we niet hadden gerekend. Dit betekent dat we het werk tijdelijk stil hebben gelegd en een aangepast plan moeten maken."

Poolshoogte nemen

"Met projectleider R. Versloot ben ik poolshoogte gaan nemen. Gelukkig zitten de zaken ook vaak mee. Geheel conform de planning hebben we deze week de nieuwe Hellingbaan kunnen openstellen. Deze weg tussen de kop van het Dok en de parkeergarage Scheldeplein moest worden verlegd in de richting van de scheepshelling. Dit voor de bouw van nieuwe appartementen. Onze coördinator Handhaving, Willem Alewijnse, houdt voor ons in de gaten of de verkeersdeelnemers de nieuwe route op een veilige manier kunnen gebruiken.
U kunt uw mails met vragen en opmerkingen blijven sturen naar sec@vlissingen.nl."

Overzicht vlogs

Alle filmpjes vindt u op de pagina Vlog wethouder de Jonge.