Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Scheldekwartier

l’escaut bouwt 24 huurwoningen in Scheldewijk

Gepubliceerd op 1 november 2019
Ondertekening overeenkomst De Hofjes
Ondertekening overeenkomst De Hofjes

Woningcorporatie l’escaut woonservice en de gemeente Vlissingen hebben overeenstemming bereikt over de koop van gronden voor de bouw van 24 sociale huurwoningen in de Scheldewijk. Wethouder Stroosnijder en de heer Van Deemter (directeur- bestuurder, l’escaut woonservice) hebben op 31 oktober 2019 hiervoor een overeenkomst gesloten.

De Hofjes

l’escaut gaat de 24 sociale huurwoningen bouwen in het zogenaamde deelplan 'De Hofjes'. 'De Hofjes' liggen aan de noordzijde van de Scheldewijk, tussen de doorgetrokken Singel en de woningen aan de Paul Krugerstraat. De woningen liggen aan autovrije hofjes.

Uitstraling die past bij de Scheldewijk

De woningen die gebouwd gaan worden, passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en worden duurzaam gebouwd. Woningen gebouwd op duurzame wijze, leveren voor toekomstige huurders lage energielasten en een hoog wooncomfort op.
De woningen aan de verschillende hofjes krijgen een eigen uitstraling, hebben 2 woonlagen en 3 slaapkamers. l’escaut woonservice verwacht half 2020 te starten met de bouw van de woningen en deze half 2021 op te leveren.

Sociale huurwoningen en appartementen

Verspreid over de komende 10 jaar verwacht l´escaut 200 woningen te bouwen in de Scheldewijk. Het gaat om zowel eengezinswoningen als appartementen.
De huurwoningen staan circa 1/2 jaar voor oplevering op de website van Zuidwestwonen. Het is voor mensen die geïnteresseerd zijn in de woningen vanaf dat moment mogelijk om te reageren via Zuidwestwonen.