Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Scheldekwartier

Vlog Scheldekwartier van 29 mei 2020

Gepubliceerd op 29 mei 2020
Locatie toekomstig Timmerplein

In zijn vlogs neemt wethouder J. de Jonge u mee in de ontwikkelingen en activiteiten die in en rondom het Scheldekwartier plaatsvinden.

Timmerplein

Wethouder de Jonge: "Het bijna 40 hectare grote Scheldekwartier wordt tot 2030 in stukjes in ontwikkeling genomen. Volgens onze planning wordt in de periode 2021 tot en met 2025 onder andere gebouwd aan het Timmerplein. Dit is de driehoek tussen de De Willem Ruysstraat, de Dokwerker (de nieuwe weg naar de nieuwe Dokbrug) en de Albionkade. Markante gebouwen in dit gebied zijn en worden de bestaande Timmerfabriek en de nieuwe 100 meter hoge Zeelandtoren."

Ontwerp bestemmingsplan

"We hebben recent een belangrijke stap gezet in de verdere ontwikkeling van dit gebied; het ontwerp-bestemmingsplan is vastgesteld door het college. Helaas is het niet mogelijk om dit plan in levende lijve tijdens een inloopbijeenkomst te presenteren aan geïnteresseerden. Op onze website kunt u alle relevante informatie raadplegen.
Ik ben met mijn vaste cameravrouw Renate even naar het gebied gefietst om u een eerste indruk te geven. Voor vragen en suggesties kunt u mij bereiken via sec@vlissingen.nl."

Overzicht vlogs

Alle filmpjes vindt u op de pagina Vlog wethouder de Jonge.